• Посилання скопійовано

Підвищення тарифів на газ буде позитивним для економіки - Нацбанк

Україна та Міжнародний валютний фонд (МВФ) мають знайти компроміс у питанні підвищення тарифів на газ для населення

Про це заявив голова ради Національного банку України (НБУ) Ігор Прасолов у ефірі Українського радіо.

"Найголовніший компроміс, який ми маємо знайти, - це паритет у відношенні ціни газу для населення та теплокомуненерго і ціни на імпортний газ. У довгостроковій перспективі, звісно, підвищення тарифів на газ зіграє стабілізуючу хорошу роль, дуже позитивну для економіки", - сказав він.

За його словами, незахищені верстви населення України не мають відчути підвищення тарифів.

"З іншого боку, якщо ми різко піднімемо тарифи, то це вдарить дуже сильно по гаманцю найменш захищених верств суспільства. Тому якщо казати про це питання, то тут треба спочатку провести якісь попередні заходи і підходити до цього питання дуже врівноважено. Тому що основне завдання такого заходу - це щоб життєвий рівень простих людей взагалі від цих змін не постраждав", - зазначив Прасолов.

У свою чергу, колишній віце-прем'єр, екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник зауважив, що нині в Україні олігархи майже не платять за газ.

"Ненормальною є ситуація, коли за заможних людей платять за газ далеко не багаті люди. Заможні люди мають платити за газ, бо цю різницю за них платить бюджет. Бо виходить абсурдна ситуація: чим більше людина споживає, чим більший у неї будинок, тим більше коштів, які би мали піти на підтримку далеко не багатих людей, забираються на користь забезпечених", - вважає він.

Джерело: Gazeta.ua

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»