• Посилання скопійовано

Скільки бізнесу зареєстровано на ТОТ?

Майже 65 тисяч українських бізнесів зареєстровано на окупованих територіях

Скільки бізнесу зареєстровано на ТОТ?

«Мінфін» розповідає, що 65 000 українських бізнесів працюють на тимчасово окупованих територіях. Це близько 5% від загальної кількості існуючих юридичних осіб в Україні. Про це повідомляє Опендатабот.

З початком повномасштабної війни на території України бізнес був змушений не лише повністю переглянути свої повсякденні бізнес-процеси, а й навіть змінювати місце реєстрації, щоб розпочати все наново.

Наразі не є обовʼязковим переміщення бізнесу в більш безпечні регіони, це рішення приймає кожен власник на свій розсуд.

Але у випадку, якщо бізнес залишається на території зі статусами: «тимчасово окуповані», «перебувають в оточенні (блокуванні)»,«на яких тривають активні бойові дії», то для нього можуть бути застосовані певні податкові обмеження.

У Райффайзен Банку зазначають, що податки з суми отриманого доходу нараховує та сплачує не сам підприємець, а його контрагенти.

Опендатабот надав змогу перевірити компанію, щоб захистити бізнес від зайвого оподаткування.

Джерело: Мінфін

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»