• Посилання скопійовано

Підприємства при купівлі імпортованої електроенергії будуть захищені від планових відключень

За словами очільниці Мінекономіки, запроваджений рішенням Уряду механізм імпорту електроенергії з ЄС дозволить виробникам зменшити залежність від планових відключень електроенергії

Підприємства при купівлі імпортованої електроенергії будуть захищені від планових відключень

«Сьогодні перед нами стоїть завдання – створити можливість безперебійної роботи для наших підприємств та забезпечити запас міцності енергосистеми в умовах регулярних ударів держави-терориста по об’єктам енергоструктури, адже потрібно, щоб економіка працювала», – на цьому наголосила Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко на зустрічі з представниками галузевих об’єднань та підприємств – найбільшими споживачами електроенергії.

Запроваджений рішенням Уряду механізм імпорту електроенергії з ЄС дозволить виробникам зменшити залежність від планових відключень електроенергії та сприятиме посиленню енергетичної безпеки України. 

«Це було непросто, але нам вдалося створити прийнятний робочий механізм. Доступна пропускна спроможність для імпорту електроенергії з країн ЄС, зокрема Румунії та Словаччини, складає 600 МВт на годину.  Підприємства, які купуватимуть імпортовану електроенергію, будуть гарантовано захищені від планових обмежень електропостачання в об’ємах закупленої ним електроенергії», – зазначила Юлія Свириденко.

Запропонований механізм, що прописаний у прийнятій Кабінетом Міністрів Постанові №1 від 3 січня 2023 року, допоможе функціонувати цілим галузям економіки, насамперед тим, що критично залежні від безперебійного енергопостачання.

У процесі діалогу представники українських підприємств та галузевих об’єднань висловили також свої пропозиції щодо удосконалення запропонованого механізму та вирішення окремих питань енергопостачання. Пропозиції будуть акумульовані Мінекономіки і Міненерго та враховані під час подальшої роботи з забезпечення балансу енергосистеми для функціонування економіки в умовах воєнного стану.

***

Читайте також: Уряд створив механізм уникнення відключень світла для бізнесу

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»