• Посилання скопійовано

Уряд скасував ще один інструмент держрегулювання

Кабмін скасував необхідність отримання погодження Держрезерву при видачі Міністерством економіки ліцензій на імпорт до України цукру-сирцю з тростини в межах тарифної квоти

 Уряд скасував ще один інструмент держрегулювання

Кабінет Міністрів України скасував необхідність отримання погодження Держрезерву при видачі Міністерством економіки ліцензій на імпорт до України цукру-сирцю з тростини в межах тарифної квоти.

Відповідне рішення в рамках дерегуляції економіки Уряд ухвалив на засіданні 14 березня 2023 року. 

Попередньо питання оптимізації видачі цього погодження розглядала Міжвідомча робоча група з питань прискореного перегляду інструментів держрегулювання господарської діяльності під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економіки України Юлії Свириденко та Віце-прем’єр-міністра – Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

«Стратегією економічної безпеки України зниження регуляторного навантаження на бізнес визнано одним з ключових завдань. Для створення максимально сприятливих умов для розвитку бізнесу й, відповідно, економіки ми маємо переглянути чинні інструменти держрегулювання та застарілі інструменти. І ця робота ведеться планомірно і цілеспрямовано. Сьогодні ухвалено рішення про скасування одного з таких інструментів, що не відповідає інтересам ані держави, ані бізнесу, ані суспільства», - зазначила Юлія Свириденко.

Нагадаємо, Міжвідомчу робочу групу з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності створено рішенням Уряду 13 січня 2023 року з метою спрощення регуляторного середовища для бізнесу.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»