• Посилання скопійовано

Як перевірити, чи не перебуває контрагент під санкціями? В Україні з'явиться державний Реєстр таких осіб!

Бізнес все частіше змушують ретельно перевіряти кожного контрагента - покупця, продавця, виконавця робіт або надавача послуг. Останні роки до проблемних контрагентів додалися ті, що перебувають під санкціями. Наразі Президентом вже підписано відповідний Закон

Як перевірити, чи не перебуває контрагент під санкціями? В Україні з'явиться державний Реєстр таких осіб!

Економічна правда розповідає, що Верховна Рада на засіданні у четвер, 13 липня, ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №8392 про створення державного реєстру санкцій. 26 липня відповідний Закон №3223-IX від 13.07.2023 було підписано Президентом. 

Про це повідомила директорка Департаменту санкційної політики Міністерства юстиції Інна Богатих у Facebook.

«Це очевидна річ – для того щоб вимагати належного дотримання санкційних обмежень, має бути офіційне джерело, яке б забезпечило можливість швидкої перевірки на застосування санкцій. Все так, але – не точно. До цього часу єдиної публічної бази санкцій не існувало – банки вели свої бази даних, нотаріуси, реєстратори свої – всі викручувались як могли», – написала вона.

За її словами, рушійною силою у створенні такої бази став Мін’юст. Комітет ВРУ з питань правової політики підтримав та забезпечив належний розгляд, обговорення і просування законопроєкту у Раді.

Також в опрацюванні та збалансуванні проєкту закону взяли участь РНБО та Вищий антикорупційний суд.

Документом також усувається колізія щодо строків звернення до суду, яка існувала між Кодексом адміністративного судочинства та Законом «Про санкції», що щоразу давало опонентам примарний шанс клопотати про пропуск строку; збалансовуються (дещо збільшуються) строки розгляду та строки оскарження, уточнюються інші процесуальні питання.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»