• Посилання скопійовано

Висновок про оцінку впливу на довкілля бізнес отримуватиме швидше: роз'яснення від Мінекономіки

Будівельні та промислові підприємства зможуть отримувати Висновок про оцінку впливу на довкілля швидше. І все це завдяки новому законопроєкту № 8410, за який ВРУ проголосувала 13 липня

Висновок про оцінку впливу на довкілля бізнес отримуватиме швидше: роз'яснення від Мінекономіки

Верховна Рада України прийняла законопроєкт Уряду, який спрощує та пришвидшує отримання Висновку про оцінку впливу на довкілля для підприємців, що працюють у промисловості та будівництві. Міністерство економіки України розповідає, що відповідне рішення ухвалили 13 липня 2023 року.

 

Що саме змінює цей законопроєкт? 

Процедура оцінки впливу на довкілля промислових та будівельних підприємств триватиме 67 днів замість 216;

Однією з умов початку роботи підприємства є проведені громадські слухання: їхня тривалість має скоротитись з 20 до 12 днів;

Підприємці зможуть повідомляти в онлайн-виданнях про проведення громадських слухань, тоді як раніше були змушені публікувати такі оголошення у друкованій пресі;

Документ визначає підстави для відмови у видачі висновку про оцінку впливу на довкілля та підстави, за якими діяльність підприємств може бути визнана недопустимою. Це скорочує корупційні ризики.

Законопроєкт був розроблений фахівцями Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Ініціативу підтримала Міжвідомча робоча група з питань дерегуляції під співголовуванням Першого віцепрем'єр-міністра України – Міністра економіки Юлії Свириденко та віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України – Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Ухвалений законопроєкт набуде чинності після підпису Президента України.

Нагадаємо, за 5 місяців реформи дерегуляції Уряд переглянув понад 800 інструментів регулювання роботи бізнесу. До Міжвідомчої робочої групи з дерегуляції, створеної у січні 2023, входять представники міністерств економіки, цифрової трансформації, захисту довкілля та природних ресурсів, юстиції, фінансів, регуляторної служби.

***

Читайте також: ВРУ прийняла законопроєкт № 8410 щодо змін правил оцінки впливу на довкілля: чим він важливий для бізнесу?

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»