• Посилання скопійовано

Не можна відключати світло торговцям продовольством на деокупованих територіях, – Мінреінтеграції

З метою забезпечення безперервної роботи продовольчих магазинів, які поновили роботу на деокупованих територіях, Мінреінтеграції пропонує обласним військовим адміністраціям визначити перелік таких об’єктів

Не можна відключати світло торговцям продовольством на деокупованих територіях, – Мінреінтеграції

Останнім часом до Мінреінтеграції надходять звернення від обласних військових адміністрацій щодо ризиків відключення від електропостачання торгових мереж, які поновили роботу на деокупованих територіях. У тому числі продовольчих магазинів, які забезпечують населення продуктами харчування та речами першої необхідності.

З метою недопущення випадків відключення від електропостачання Мінреінтеграції повідомляє таке.

Забороняється відключення споживача без погодження відповідною військовою адміністрацією, якщо споживач забезпечує роботу, зокрема:

  • об’єктів критичної інфраструктури;
  • інших об’єктів, визначених відповідною військовою адміністрацією, у тому числі тих, які використовуються для надання життєво важливих послуг для населення, задіяні у сфері забезпечення продуктами харчування, лікарськими засобами, споживчими та побутовими товарами.

Це передбачено пунктом 8 Положення про особливості постачання електричної енергії споживачам та розрахунків між учасниками роздрібного ринку електричної енергії у період дії в Україні воєнного стану, затвердженого наказом Міненерго від 13.04.2022 № 148.

З метою забезпечення безперервної роботи продовольчих магазинів, які поновили роботу на деокупованих територіях, Мінреінтеграції пропонує обласним військовим адміністраціям визначити перелік таких об’єктів.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»