• Посилання скопійовано

Нова підтримка аграріїв під час воєнного стану: комітет ВРУ рекомендував законопроєкт

Комітет ВРУ з аграрної політики рекомендував нардепам прийняти законопроєкт №8025 щодо державної підтримки сільського господарства та експорту агропродукції під час воєнного стану

Нова підтримка аграріїв під час воєнного стану: комітет ВРУ рекомендував законопроєкт

23 серпня 2023 року Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики розглянув на засіданні та ухвалив рішення  рекомендувати Парламенту прийняти у другому читанні та в цілому проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сільського господарства та експорту агропродукції під час воєнного стану (реєстр. № 8025).

Документ спрямований на визначення спеціальних механізмів державної підтримки сфери сільського господарства в умовах воєнного стану. Так, враховуючи неспроможність в умовах війни покривати додаткові видатки за рахунок власних бюджетних надходжень, основним джерелом наповнення можливих програм виступають кошти міжнародних фінансових установ, урядів та інших організацій.

Передбачені законопроєктом механізми підтримки сприятимуть покращенню експорту української агропродукції, підтримці вітчизняних агровиробників та залученню міжнародної допомоги.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»