• Посилання скопійовано

Держава підтримуватиме експорт аграрної продукції з високою доданою вартістю

Бізнес під час зустрічі з Гетманцевим та ДПС обговорив актуальні питання аграрного сектору, які стосуються податкової і фінансової політики

Держава підтримуватиме експорт аграрної продукції з високою доданою вартістю

Члени Української Ради Бізнесу – представники асоціацій аграрної галузі – взяли участь в онлайн-зустрічі з головою Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим і фахівцями Державної податкової служби України. Під час зустрічі обговорювалися актуальні питання аграрного сектору, які стосуються податкової і фінансової політики. 

Зокрема, учасники обговорення порушили питання про необхідність внесення змін до Податкового кодексу України з метою врегулювання питання щодо сум переплат, які виникли у попередньому році та зараховані в оплату зобов’язань у 2023 році, але не впливають на розрахунок мінімального податкового зобов’язання. Також йшлося про підтримку аграрного сектору та подальшу долю законопроєктів щодо стимулювання експортної діяльності та страхування інвестицій.

Коментуючи можливість підтримки експорту аграрної продукції з боку держави, Данило Гетманцев зазначив: «Ресурси держави для підтримки експорту обмежені, і наше завдання – підтримувати експорт готової продукції, а не сировини. Це консолідована позиція з Мінфіном». 

Заступник голови Всеукраїнської аграрної Ради Дмитро Кохан порушив питання про ситуацію з організаціями водокористувачів і попросив передбачити в Податковому кодексі, щоб їхнє майно після ліквідації передавалося до агентства з меліорації. 

Також представники аграрних асоціацій – Всеукраїнська аграрна рада та Український клуб аграрного бізнесу – запропонували внести зміни до плану-графіка проведення податкових перевірок, аби перенести перевірки сільгосппідприємств у вересні-жовтні на більш «низький» агросезон. 

За всіма порушеними питаннями учасники обговорення домовилися продовжити співпрацю і напрацювати спільні рішення.

Джерело: Українська Рада Бізнесу

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»