• Посилання скопійовано

Підвищення тарифів на електроенергію стане додатковим навантаженням для бізнесу

За позицією представників бізнесу, якщо буде прийнято рішення про нове підвищення прайс-кепів, то це стане додатковим тарифним навантаженням для української промисловості, особливо у прифронтових регіонах

Підвищення тарифів на електроенергію стане додатковим навантаженням для бізнесу

Федерація роботодавців зазначає, що НКРЕ вкотре пропонує вже у листопаді збільшити кількість годинних зон та підвищити прайс-кепи на електроенергію на РДН на 23% залежно від часу доби. І це при тому, що буквально у липні вони були збільшені на 40%!

Маємо попередити: якщо буде прийнято рішення про нове підвищення прайс-кепів, то це стане додатковим тарифним навантаженням для української промисловості, особливо у прифронтових регіонах.

Воно призведе до скорочення виробництва, виведення частини людей у простій або звільнення. І, своєю чергою, до зростання соціальної напруги у суспільстві.

У НКРЕ нам кажуть, що для промисловості нічого не зміниться, прайс-кепи підіймають тільки у пікові години. Але ж далеко не всі підприємства можуть працювати вночі.

Федерація роботодавців об’єднує 8000 підприємств, більшість з них розташована у промислових регіонах, які наразі є прифронтовою зоною. Наші заводи дають роботу для понад 3 млн людей, і зрозуміло, що не всі зможуть витримати це додаткове тарифне навантаження.

Федерація роботодавців постійно каже про неприпустимість підвищення будь-яких тарифів у воєнний час, зокрема на електроенергію. Проте енергетичний регулятор і далі штампує рішення про нові підвищення.

Ми хочемо зростання безробіття у прифронтових регіонах? Із такою політикою ми гарантовано отримаємо збільшення соціальної напруги.

Переконані, що тарифи на е/е є питанням економічної безпеки країни.

Не час і не місце для тарифних ігор!

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»