• Посилання скопійовано

Які програми підтримки існують для підприємств з деокупованих територій?

Cеред програм підтримки – бюджетна субсидія на кожен гектар для аграріїв, які обробляють до 120 гектарів сільськогосподарських земель. Розмір цієї субсидії збільшено до 4 тис. грн на га

Які програми підтримки існують для підприємств з деокупованих територій?

Дотації для аграріїв з деокупованих територій, програми грантів від міжнародних партнерів, програма «Доступні кредити 5-7-9%» і не тільки – держава продовжує створювати умови для підтримки та розвитку підприємств по всій Україні.

Про це йшлося під час зустрічі з підприємствами Київщини за участі Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського та народної депутатки «Слуги Народу» Ольги Василевської-Смаглюк.

Наразі є декілька видів програм, які стосуються всіх підприємств, незалежно від місця їхнього розташування.

«Насамперед це програма кредитування «5-7-9%». Виділяються кошти на компенсацію відсотків, до програми залучено багато банків. Збільшено ліміти кредитів для переробних підприємств та бізнесу, що працює на деокупованих територіях, зважаючи на складні обставини, у яких перебувають ці підприємства», – зазначив міністр.

Також серед програм підтримки – бюджетна субсидія на кожен гектар для аграріїв, які обробляють до 120 гектарів сільськогосподарських земель. Розмір цієї субсидії збільшено до 4 тис. грн на гектар.

Є й окрема бюджетна субсидія на кожен гектар для аграріїв з деокупованих територій або територій, де завершилися військові дії. Розмір цієї підтримки – 8 тис. грн на гектар.

«Наявна також спеціальна бюджетна дотація для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності. Фермери, які утримують від 3 до 100 корів, можуть отримати 7 тис. грн на одну голову. Окрім того, є програми грантів по садах теплицях, запущена робота фонду часткового гарантування вкладів, які дають гарантії за фермерів на покупку обладнання, землі – усього, що їм потрібно для роботи, якщо в них не вистачає своєї застави», – розповів Микола Сольський.

За словами Ольги Василевської-Смаглюк, до неї часто звертаються представники аграрного бізнесу стосовно підтримки бізнесу.

«Саме тому ми сьогодні відвідали Київщину, аби поспілкуватись і допомогти нашим підприємцям. Одне з них – виробляє листкові вироби, чіабату. Експортує до США, Німеччини, Литви, Молдови. Воно суттєво постраждало від потрапляння 6 градів, але наразі відновлює потужності та обсяги роботи, адже виробляє до 600 тонн продукції на місяць. Інші два перебували в окупації і зазнали значних втрат. Обидва займаються вирощенням, переробкою та сортуванням овочів і зернових. Перед усіма цими підприємствами постало сьогодні питання – як залучити більше коштів у кредит на відновлення», – зауважила народна депутатка.

Джерело: Слуга народу

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»