• Посилання скопійовано

Де в Україні найчастіше відкривається новий бізнес та у яких сферах?

За даними Єдиного державного реєстру, понад 74 тисячі нових ФОПів відкрили українці за І квартал 2024 року, що на 33,6% більше, ніж минулоріч

Де в Україні найчастіше відкривається новий бізнес та у яких сферах?

Опендатабот розповідає, що понад 74 тисячі нових ФОПів відкрили українці за І квартал 2024 року за даними Єдиного державного реєстру. Це на 33,6% більше, ніж за І квартал минулоріч. Більшість бізнесів відкривають на Київщині та на Дніпропетровщині. Лідирують підприємці у сфері торгівлі, надання індивідуальних послуг та ІТ.

Рекордні 74 050 нових ФОПів відкрили українці за І квартал 2024 року. Це на третину більше, аніж торік, та 18% більше, аніж до початку повномасштабного вторгнення.

Беззаперечним лідером за кількістю нових справ останні роки залишається столиця. За І квартал поточного року у Києві зареєстрували 10 252 нових бізнеси – це 13,8% від загальної кількості. На другому місці Дніпропетровщина: 6,8 тисячі новостворених бізнесів. Замикає трійку лідерів Київська область: 5,7 тисячі нових ФОПів.

Чверть новозареєстрованих ФОПів займаються роздрібною торгівлею – це найпопулярніша сфера, незмінна протягом останніх 4 років. Серед найбільш запитаних напрямів бізнесу серед українських підприємців також опинилися надання індивідуальних послуг та комп’ютерне програмування.

Джерело: Опендатабот

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»