• Посилання скопійовано

Бізнес просить зробити економіку більш сильною, а мобілізацію – більш прогнозованою

Бізнес просить державу все ж таки дозволити працювати – аби врятувати підприємства від закриття, від додаткових до існуючих труднощів, яких можна уникнути, врятувати українців від звільнень

Бізнес просить зробити економіку більш сильною, а мобілізацію – більш прогнозованою

Бізнес розуміє і усвідомлює потребу українського війська у людях та підтримує укомплектування Збройних сил України як основного пріоритету державної політики в умовах війни.

Бізнес активно долучається до забезпечення як існуючих, так і новостворених бригад, допомагає родинам мобілізованих, сплачує податки тощо.

Проте вже доволі тривалий час кадрове питання, питання пошуку людей є ТОП-питанням, а також є в ТОПі проблем, з якими стикаються підприємці в всій Україні. І одна з причин такої ситуації – мобілізація людей. Безумовно, додаються ще міграція та інші фактори. Проте коли мають місце такі ситуації, як мобілізація співробітника, який є критичним для бізнес-моделі підприємства, це не лише ускладнює роботу компанії (а отже, сповільнює і ріст економіки), але і наближає таке підприємство до закриття.

Такими діями держава не дозволяє компанії працювати далі, бо оперативно замінити в цих умовах критичних для функціонування бізнесу фахівців практично неможливо.

Відповідно бізнес просить державу все ж дозволити працювати – аби врятувати підприємства від закриття, від додаткових до існуючих труднощів, яких можна уникнути, врятувати українців від звільнень тощо. Адже найгіркішим буде усвідомити, що два з половиною роки роботи підприємства в умовах війни, всупереч всім можливим законам бізнесу і здоровому глузду, все одно призведуть до його закриття. Та не через дії ворога, а через непродуману політику власної держави.

Бізнес цінує щоденну роботу Збройних сил України на фронті та безмежно вдячний кожному військовому! Проте все ж таки бізнес просить владу допомогти зробити й економіку сильнішою.

Яким чином? Зробивши мобілізацію більш прогнозованою. І в цьому ключі питання економічного бронювання виглядає як інструмент, який вартує того, щоб бути розглянутим. На думку бізнесу Європейської Бізнес Асоціації, визначення безпосередньо самим бізнесом тих співробітників, які є критичними для продовження ефективної діяльності підприємства в умовах війни, допоможе сповільнити велику хвилю проблеми кадрів, яка щомісяця все більше накриває бізнес, що працює в Україні. Мало того, допоможе бізнесу продовжити роботи в непростих воєнних реаліях.

Тож дуже сподіваємося, що голос бізнесу все ж буде почуто!

Для інформації, сьогодні на сайті Президента України було зареєстровано петицію, яка закликає якомога швидше впровадити систему економічного бронювання! Посилання на петицію.

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»