• Посилання скопійовано

Стартувало приймання заявок на грантову програму для малого та середнього бізнесу у чотирьох областях

Подати заявки на участь можуть підприємства із Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей. У пріоритеті – ті, хто постраждав через війну та реалізує/виробляє товари або надає послуги для покриття базових потреб населення

Стартувало приймання заявок на грантову програму для малого та середнього бізнесу у чотирьох областях

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповідає, що, за повідомленням Данської ради у справах біженців (DRC) у Facebook, ініціатори програми мають на меті допомогти підприємствам і підприємцям подолати негативні наслідки війни, а також посприяти збільшенню робочих місць.

 

Хто може отримати допомогу

Подати заявки на участь можуть підприємства, розташовані у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях.

У пріоритеті – підприємства та ФОПи, які постраждали внаслідок війни та реалізують/виробляють товари або надають послуги для покриття базових потреб населення.

Кошти можуть бути використані на покриття різноманітних витрат, зокрема:

  • придбання обладнання;
  • оплату оренди приміщення;
  • оплату лізингу обладнання;
  • інші актуальні потреби бізнесу.

Сума гранту – до 5 тисяч доларів США.

Також програма передбачає до 5 годин бізнес-консультацій (бухгалтерський облік, маркетинг, юридична допомога тощо). Тему обирає учасник програми.

Консультації проводитимуться компанією, яка спеціалізується на таких послугах (очно або онлайн залежно від місця розташування підприємства).

Для участі у програмі необхідно:

1. Заповнити анкету, прикріпивши бізнес-план у довільній формі (анкета доступна англійською та українською мовами). Набір триватиме, доки не набереться необхідна кількість учасників.

2. Працевлаштувати мінімум на 6 місяців принаймні одну особу, яка постраждала від війни. До суми гранту не входить заробітна плата для нового співробітника, проте державою передбачені компенсації, якщо працівник має статус ВПО чи інвалідність.

3. У встановлені терміни надати звіт про те, як отримані кошти були використані на цілі, визначені програмою.

Грантова допомога стала можливою завдяки підтримці, наданій через Бюро з питань гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

У разі виникнення запитань чи пропозицій можете звертатися за електронною адресою: UKR-feedback@drc.ngo або за номером: 0 800 339 518 (з понеділка до пʼятниці з 09:00 до 17:00).

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»