• Посилання скопійовано

Розширено перелік виробників для отримання аграріями компенсації вартості придбаної сільгосптехніки

Аграрії можуть отримати 25% компенсації її вартості. Перелік оновлюється у міру надходження та розгляду нових заявок від виробників. Загалом він містить уже 7880 номенклатурних позицій техніки та обладнання

Розширено перелік виробників для  отримання аграріями компенсації вартості придбаної сільгосптехніки

Федерація роботодавців України розповідає, що в оновленому Переліку сільгосптехніки та обладнання українських виробників для АПК, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, доступна продукція вже 86 вітчизняних компаній. 

Аграрії можуть отримати 25% компенсації її вартості.

Перелік оновлюється у міру надходження та розгляду нових заявок від виробників. Загалом він містить уже 7880 номенклатурних позицій техніки та обладнання.

Програму компенсації виробники сільгосптехніки називають найбільш дієвим інструментом не лише для аграріїв, а й для розвитку галузі машинобудування для АПК: з 2017 по 2021 вона подвоїла обсяг українського виробництва такої техніки.

Пишаємось, що були ініціаторами запровадження та відновлення дії цієї програми.

Цьогоріч на компенсації за купівлю української сільгосптехніки до бюджету закладено 1 млрд грн. Як повідомляє Мінекономіки, перші агропідприємства вже отримали компенсації за придбану сільгосптехніку.

Щоб бути включеним до переліку, виробник має подати заявку та документи до неї до Мінекономіки. Заявки щодо включення техніки до переліку в поточному бюджетному періоді подаються до 31 жовтня.

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»