• Посилання скопійовано

Скільки працівників вже заброньовано через Дію: дані від Мінекономіки

Найбільше працівників забронювали компанії таких міст і областей: майже 20 тис. – м. Київ та Київська обл.; понад 6 тис. – Львівська обл.; майже 6 тис. осіб – Дніпропетровська обл.; понад 2 тис. осіб – Одеська обл.; понад 1 тис. осіб – Закарпатська обл.

Скільки працівників вже заброньовано через Дію: дані від Мінекономіки

За тиждень відколи Міністерство економіки спільно із Міністерством цифрової трансформації запровадило електронне бронювання, ним скористалося вже 55 тисяч людей. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Нині забронювати працівника можна через портал «Дія». У середньому процедура бронювання триває до 15 хвилин. 

«Електронне бронювання вже у перші дні показало величезний попит. Лише за першу добу забронювали 15 тисяч людей. Для критично важливих підприємств та тих підприємств, які працюють для потреб Сил безпеки та оборони, електронне бронювання – це можливість у простій формі, швидко і зручно подати дані про працівників й скоротити час очікування до 15 хвилин», – зазначила Міністерка економіки України Юлія Свириденко.  

Цього тижня через Дію найбільше забронювали працівників компаній таких міст та областей:

  • майже 20 тисяч осіб – м.Київ та Київська область;
  • понад шість тисяч осіб – Львівська область;
  • майже шість тисяч осіб – Дніпропетровська область;
  • понад дві тисячі осіб – Одеська область;
  • понад одна тисяча осіб – Закарпатська область.

Алгоритм бронювання на порталі такий:

Міністерства, ОВА та інші органи виконавчої влади вносять до Єдиного переліку  підприємства, установи та організації  які, відповідно до законодавства, мають право бронювати працівників.

Керівник компанії, що має право на бронювання своїх працівників, подає на порталі Дія списки на бронювання та засвідчує заяву електронним підписом.

Система автоматично перевіряє, чи людина працевлаштована офіційно і чи є її дані в реєстрі Оберіг.

Дія протягом доби надсилає сповіщення керівнику про результат розгляду.

У разі позитивного рішення система автоматично переводить військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на строк дії бронювання. З цього моменту він вважається заброньованим, а інформація про бронювання зʼявляється в застосунку Резерв+. 

Згодом витяг з Реєстру військовозобовʼязаних можна буде завантажити на порталі Дія й за потреби роздрукувати. Також за бажанням документи на бронювання можуть бути подані в паперовому форматі. Обидві форми подання документів матимуть однакову вагу. 

Процес бронювання повністю автоматизований та передбачає використання інформаційних ресурсів – Порталу Дія, Оберегу і Реєстру Пенсійного фонду. 

Одночасно діють два механізми бронювання – через Портал Дія та за списками (погодження списків військовозобов’язаних Міністерством оборони та подальше прийняття наказів Міністерством економіки). Підприємство самостійно визначає механізм бронювання працівників.

Робота системи постійно покращується, й підприємства додаються до Єдиного переліку критично важливих підприємств. 

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»