Мінагрополітики спільно з EU4SaferFood продовжує інформувати виробників харчових продуктів про особливості вимог у харчовому законодавстві для малих і ремісничих виробників.
Ми підготували серію інфографік, які розкажуть, як краще розпочати офіційну діяльність з виробництва таких харчових продуктів, які вимоги харчового законодавства, що передує цьому, які переваги та ризики й багато іншого.
Розпочинаємо з теми про те, які потужності можуть застосовувати «спрощений підхід» до харчового законодавства, чим відрізняються ремісничі харчові продукти від звичайних, а також рекомендації щодо заходів з підтвердження унікальності технології чи рецептури таких продуктів.
Ремісничі харчові продукти, або «крафтові», як їх звикли називати, користуються попитом не лише серед українців, але й іноземних гостей. Все більше і більше туристи звертають увагу на неймовірну палітру смаків та високу якість наших унікальних харчових продуктів.
Довідково: EU4SaferFood – проєкт Європейського Союзу, який допомагає Україні вдосконалити систему контролю у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, який допомагає Міністерству аграрної політики та продовольства України та Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Зокрема, у розробці та впровадженні ключових реформ на основі права ЄС у сферах безпечності харчових продуктів, здоров'я та благополуччя тварин, а також фітосанітарії; вдосконаленні української системи державного контролю у цих сферах для забезпечення узгодженості зі стандартам ЄС.
Більше корисних інфографік тут.