• Посилання скопійовано

Розширено повноваження Держаудитслужби для боротьби із шахрайством з коштами ЄС

Зміни до Положення про Держаудитслужбу передбачають розширення її повноважень у розгляді звернень, наданні роз’яснень і боротьбі із шахрайством, корупцією та іншими порушеннями, що негативно впливають на фінансові інтереси ЄС

Розширено повноваження Держаудитслужби для боротьби із шахрайством з коштами ЄС

Мінфін повідомляє, що Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2016 р. №43 і від 25 жовтня 2017 р. №1110», проєкт якої розробив Мінфін спільно з Держаудитслужбою.

Рішення Уряду врегульовує питання координації боротьби із шахрайством з коштами Європейського Союзу, а також удосконалює механізм міжвідомчої взаємодії Держаудитслужби.

Насамперед йдеться про організацію роботи Держаудитслужби як Служби координації боротьби із шахрайством для організації взаємодії з Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF).

Так, змінами до Положення про Держаудитслужбу передбачено:

уповноважити Держаудитслужбу на здійснення функції Служби координації боротьби із шахрайством;

розширити повноваження відомства щодо розгляду звернень (заяв, скарг тощо) та надання роз’яснень з питань боротьби із шахрайством з коштами ЄС, корупцією та будь-якими іншими порушеннями, що негативно впливають на фінансові інтереси ЄС.

Окрім того, Порядок реалізації механізму міжвідомчої взаємодії доповнено повноваженнями Служби координації боротьби із шахрайством, як-от:

  • керівництво розробкою та реалізацією Національної стратегії для захисту фінансових інтересів ЄС із попереднім оцінюванням ризиків;
  • розробка пропозицій до інших відповідних законодавчих та нормативно-правових актів;
  • сприяння проведенню адміністративних розслідувань (перевірок на місцях та інспектувань) OLAF.

Нагадаємо, що Верховна Рада нещодавно ратифікувала Угоду між Україною та ЄС про участь України в програмі Союзу щодо боротьби із шахрайством (EUAF), підписану Міністром фінансів України Сергієм Марченком та Єврокомісаром із питань бюджету та адміністрування Йоханнесом Ханом 20 березня 2024 року.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»