• Посилання скопійовано

Компенсація вартості техніки та обладнання вітчизняного виробництва тепер у програмі «Зроблено в Україні»

Кабмін ухвалив рішення щодо реалізації експериментального проєкту, яким передбачається часткова компенсація вартості техніки та обладнання вітчизняного виробництва в межах платформи «Зроблено в Україні»

Компенсація вартості техніки та обладнання вітчизняного виробництва тепер у програмі «Зроблено в Україні»

Як повідомив у своєму Телеграм-каналі Тарас Мельничук, 24 вересня Кабмін ухвалив рішення стосовно реалізації експериментального проєкту, яким передбачається часткова компенсація вартості техніки та обладнання вітчизняного виробництва в межах платформи «Зроблено в Україні». 

Він зазначив, що Постанову КМУ №952 доповнено Порядком реалізації експериментального проєкту щодо часткової компенсації вартості техніки і обладнання вітчизняного виробництва за рахунок коштів державного бюджету, передбачених для підтримки внутрішнього попиту на вітчизняні товари та послуги.

Цей Порядок визначає умови, критерії та механізм реалізації експериментального проєкту часткової компенсації вартості техніки та обладнання вітчизняного виробництва (зокрема, енергетичного обладнання, машин для розмінування, колісної, будівельної та спеціальної техніки) за кошти, передбачені у державному бюджеті, Мінекономіки за бюджетною програмою «Підтримка внутрішнього попиту на вітчизняні товари та послуги». 

Отримувачами компенсації є суб’єкти господарювання, що закуповують техніку і обладнання вітчизняного виробництва для власного використання. 

Порядком також визначено умови, строки та процедуру подання заявок на отримання компенсації. 

Мінекономіки формуватиме та затверджуватиме перелік техніки та обладнання, вартість якого частково компенсуватиметься коштом бюджету. До цього переліку має включатися техніка та обладнання, ступінь локалізації виробництва яких перевищує 40 відсотків. 

До Порядку використання коштів державного бюджету, передбачених для підтримки внутрішнього попиту, включено положення щодо поширення напрямів використання бюджетних коштів, передбачених для підтримки внутрішнього попиту, на часткову компенсацію вартості енергетичного обладнання, машин для розмінування та деяких інших видів техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Автор: Брік Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»