• Посилання скопійовано

Бізнес просить продовжити на 2025 рік програму 25% компенсації аграріям при купівлі сільгосптехніки

Відповідні звернення щодо продовження фінансування програми часткової компенсації для аграріїв при купівлі сільгосптехніки українського виробництва на 2025 рік передали до профільних комітетів ВРУ

Бізнес просить продовжити на 2025 рік програму 25% компенсації аграріям при купівлі сільгосптехніки

Федерація роботодавців України розповідає, що під час бізнес-форуму «Зроблено в Україні» від імені 75 компаній – виробників сільгосптехніки, які дають роботу понад 8500 українців, звернулися до віцепрем’єр-міністерки – Міністерки економіки України Юлії Свириденко з ініціативою щодо пролонгації на 2025 рік програми 25% компенсації аграріям при купівлі сільгосптехніки українського виробництва.

Наполягаємо на цьому, бо програма вже неодноразово довела свою ефективність.

З 2017 року це одна з найбільш ефективних програм підтримки українських виробників. Один із найважливіших показників, що свідчать на її користь, це зростання удвічі частки українських машинобудівників на внутрішньому ринку в період до повномасштабного вторгнення.

У 2022 - 2023 рр., коли програму було призупинено, багато українських замовників почали звертатись за іноземними аналогами з дешевими кредитами та підтримкою грантових програм. Це спричинило значний відтік замовлень від вітчизняних виробників, навіть якщо клієнти роками використовували українську техніку.

Важливо, що цього року, завдяки відновленню даної програми, врівноважились конкурентні умови для наших сільгосптоваровиробників відносно імпортерів.

У 2024 році, навіть при тому, що вона запрацювала після активного весняного сезону та періоду підготовки до нього, спостерігається позитивна динаміка: обсяги реалізації техніки зросли щонайменше на 30% у порівнянні із відповідним періодом 2023 року, по деяким видам техніки зростання становило 50% - 70%, а по зрошувальній – до 110%.

Відповідні звернення щодо продовження фінансування програми часткової компенсації для аграріїв при купівлі сільгосптехніки українського виробництва на 2025 рік передали до профільних комітетів Верховної Ради: з питань аграрної та земельної політики та з питань бюджету й до МінАПК.

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь