• Посилання скопійовано

Розширено можливості для громадян та бізнесу на встановлення альтернативних джерел енергії

Для розбудови розподіленої генерації електроенергії Уряд надає доступні фінансові ресурси, аби громадяни та бізнес могли придбати необхідне енергетичне обладнання

Розширено можливості для громадян та бізнесу на встановлення альтернативних джерел енергії

Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України розповідає, що Уряд розширює можливості для громадян та бізнесу на встановлення альтернативних джерел енергії.

Для розбудови розподіленої генерації електроенергії Уряд надає доступні фінансові ресурси, аби громадяни та бізнес могли придбати необхідне енергетичне обладнання.

Для приватних домогосподарств передбачено безвідсоткову ставку на встановлення сонячних панелей, вітряків та накопичувачів енергії з можливістю кредитування до 480 тис. грн на 10 років. Програма реалізується Фондом розвитку підприємництва.

ОСББ та ЖБК, які прагнуть покращити енергоефективність своїх будинків, можуть отримати компенсацію до 2 млн грн на сонячні станції та до 2 млн грн на теплові насоси. Держава покриває до 70% вартості проєкту. Програма реалізується Фондом енергоефективності.

Для малих та середніх підприємств існує можливість кредитування до 150 млн грн під 5-7-9% для розвитку екологічних енергетичних рішень. Зокрема, можна отримати кошти на купівлю та встановлення сонячних панелей та/або вітряків, установки для зберігання енергії, будівництво газотурбінних, газопоршневих та біогазових генераційних установок. Програма реалізується Фондом розвитку підприємництва.

Також малий та середній бізнес може скористатися програмою Фонду декарбонізації України та отримати пільгові кредити до 25 млн грн і до 9% річних на сонячні панелі, теплові насоси, когенераційні установки, біокотельні, проекти енергосервісу та інше енергоефективне обладнання.

Ознайомитись з усіма деталями програм можна на сайті ЕнергоСвідомі.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»