• Посилання скопійовано

Інфляція у 2020 році на рівні 5,5%: прогноз від Мінекономіки

Мінекономіки підготувало два сценарії щодо інфляції на наступні три роки. Згідно з базовим прогнозом інфляція у 2022 році становитиме 5,1%, за оптимістичним - 5,0%

Інфляція у 2020 році на рівні 5,5%: прогноз від Мінекономіки

Мінекономіки підготувало два сценарії щодо інфляції на наступні 3 роки, згідно з базовим прогнозом, інфляція у 2022 році становитиме 5,1%, з оптимістичним - 5,0%. Про це повідомив у Facebook міністр економіки Тимофій Милованов, - передає "Економічна правда".

"Прогноз інфляції (індекс споживчих цін) за базовим прогнозом Мінекономіки (сценарій 1) на наступні 3 роки:  5,5% - 2020 рік, 5,3% - 2021 рік, 5,1% - 2022 рік.

Прогноз інфляції за оптимістичним прогнозом (сценарій 2): 5,8% - 2020 рік,  5,0% - 2021 та 2022 роки", - написав він.

За його словами, різниця між базовим і оптимістичними прогнозами у рівні інвестицій в економіці.

"В оптимістичному сценарії на 3 млрд більше зовнішніх інвестицій. Для того, щоб реалізувався цей сценарій, потрібний кращий бізнес клімат, відсутність корупціі у владі та на місцях, працююча судова система, реформи (включно з ліберальним ринком землі та приватизацією).

За оптимістичного сценарію інфляція буде трошки вище в перший рік, на 0,3%. Через збільшення активності через інвестиції. А в наступні роки інфляція буде трошки нижче, на 0,3% та 0,1% відповідно. Це відбудеться за рахунок збільшення виробництва та доданої вартості в економіці, після того, як запрацюють інвестиції", - пояснив міністр.

***

Нагадаємо:

Українські компанії в третьому кварталі 2019 року поліпшили очікування щодо економічного зростання в Україні і прогнозують суттєво нижчу інфляцію і меншу девальвацію національної валюти.

За підсумками третього кварталу бізнес прогнозує інфляцію через 12 місяців на рівні 6,9% (у другому кварталі - 7,7%, в першому - 9%). При цьому істотно зросла частка респондентів, які вважають, що зростання споживчих цін за рік не перевищить 7,5% (з 45,5% у другому кварталі до 54,5%).

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»