• Посилання скопійовано

Мінімальні ціни на алкоголь будуть більше не потрібні, – Южаніна

За словами Южаніної, встановлення мінімальних роздрібних цін на алкогольну продукцію повністю втрачає будь-яку логіку через скасування спиртової монополії

Мінімальні ціни на алкоголь будуть більше не потрібні, – Южаніна

Президент та Уряд зараз збираються повністю роздержавити спиртову галузь. Тож, за таких обставин, встановлення мінімальних роздрібних цін (МРЦ) на алкогольну продукцію повністю втрачає будь-яку логіку. Про це у коментарі УНН розповіла депутат, член фінансового Комітету ВР Ніна Южаніна.

«На питання доцільності МРЦ (на алкогольну продукцію - ред.) зараз треба дивитися через призму змін. Якщо ми будемо всю спиртову галузь приватизувати та знімати весь державний контроль над виробництвом спирту – ситуація зміниться кардинально. І мені здається, що тоді формування МРЦ взагалі буде не логічним», – сказала вона.

Нардеп нагадала, що МРЦ існувала для того, щоб контролювати легальний випуск лікеро-горілчаних виробів, однак, країна так і не впоралася із тіньовим ринком алкогольної продукції.

«Тому з одного боку практика встановленням цієї МРЦ у якості інструменту регулювання, ніби-то, була логічною, а з іншої – ні. Це в даному сегменті породило багато проблем. Пам'ятаємо, МРЦ переглядали і в 2017 році, і в 2018-му. Тоді завжди ставилося питання: а яка ситуація на ринку? І ми бачили, що відсоток нелегального ринку, він ніяк не зменшується», – зазначила Южаніна, додавши, що МРЦ спровокувало зникнення окремих виробників алкогольної продукції з ринку, адже встановлення мінімальної ціни не забезпечувало конкурентних умов.

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»