• Посилання скопійовано

Держава запропонує українцям квартири в оренду з правом викупу

Днями Державна іпотечна установа озвучить умови нової програми купівлі житла під 3% річних

Нова програма, покликана зробити житло для українців доступнішим, називатиметься «Оренда з правом викупу».
Про це повідомив голова правління ДІУ Валентин Рибачук журналістам під час круглого столу «Іпотека від Януковича: перші результати, ризики й альтернатива від забудовників», що відбувся у ЛІГАБізнесІнформ. На сьогодні програма перебуває на твердженні у профільних міністерствах. Але вже 24 — 26 вересня може бути ухвалено остаточне рішення.
Учасники програми зможуть, по суті, взяти у лізинг квартиру під 3% річних. Програма принципово відрізняється від чинної нині програми «Доступне житло», за умовами якої держава частково компенсує банкам-учасникам процентну ставку за іпотечними кредитами, і фізособі-покупцю житло обходиться в 3% річних. За умовами нової програми, ДІУ викуповуватиме житло у забудовників самостійно, а відтак просто здаватиме його фізособам у довгострокову оренду з правом викупу. При цьому держава нікому нічого не компенсує, адже банки у цій схемі участі не беруть.
Вимоги до учасників програми — такі самі як і до учасників програми «Доступне житло». Квадратний метр житла обійдеться мешканцям столиці у 7 тис. грн, обласних центрів — 5,5 тис. грн, міст обласного підпорядкування — 4,3 тис. грн. Терміни можливої оренди житла пан Рибачук не озвучив, проте додав, що право власності на житло надаватиметься відразу при оформленні оренди.

Джерело: ЛIГАБiзнесIнформ

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»