• Посилання скопійовано

Всі хто здають в оренду власні помешкання будуть зобов’язані сплатити податок на нерухомість

Якщо у громадянина є декілька об’єктів нерухомості, які не перевищують встановлений розмір пільги оподаткування, й один з об’єктів надається в оренду, то у будь якому випадку власнику доведеться сплатити податок на нерухомість з житлової площі об’єкту оренди

Всі хто здають в оренду власні помешкання будуть зобов’язані сплатити податок на нерухомість

Це передбачено нормами Податкового кодексу України, відповідно до яких, пільги зі сплати податку не надаються на об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності).

Наприклад, якщо у громадянина є декілька об’єктів нерухомості, які не перевищують встановлений розмір пільги оподаткування (для квартир – 120 кв.м., для будинків 250 – кв.м., для квартир та будинків у сукупності – 370 кв. м.), й один з об’єктів житлової нерухомості надається в оренду, то у будь якому випадку власнику доведеться сплатити податок на нерухомість з житлової площі об’єкту оренди.

Нагадаємо, задля уникнення невідповідностей, Головне управління Міндоходів у м. Києві пропонує киянам – власникам нерухомості завчасно, а саме до 31 грудня 2013 року провести звірку даних щодо кількості своїх об’єктів нерухомості та розмірів їх житлової площі. Для проведення звірок громадянам потрібно особисто звернутися до Центрів обслуговування платників за місцем реєстрації, маючи при собі оригінали документів про право власності на це майно.

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»