• Посилання скопійовано

З 12 лютого скоротиться перелік документів, необхідних для реєстрації новобудови

З 12 лютого в Україні скоротиться перелік документів, які потрібно надавати громадянину для реєстрації новобудови. Така норма передбачена новими правилами реєстрації нерухомості

З 12 лютого скоротиться перелік документів, необхідних для реєстрації новобудови

Про це заявив Голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона.

«Відтепер інвесторам треба буде звертатися за реєстрацією майна зі значно меншим пакетом документів, ніж це було раніше. Тобто якщо раніше людині, як інвестору житлового будівництва, треба було принести повний пакет документів на весь будинок і потім вже тільки на свою квартир, то тепер забудовник буде надавати реєстраційній службі весь пакет, а громадянин, як власник свого одного приміщення, буде підтверджувати право власності на дану конкретну нерухомість», - додав Дмитро Ворона.

Нагадаємо, що з 12 лютого 2014 року набуває чинності Постанова Кабінету Міністрів України № 868, якою буде врегульовано Порядок державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень і Порядок надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Джерело: Державна реєстраційна служба України

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»