• Посилання скопійовано

Для перепланування житла без втручання у несучі конструкції дозвіл не потрібний

Переобладнання і перепланування житлових будинків і приміщень приватного житлового фонду без втручання в несучі конструкції та інженерні системи тепер не потребуватимуть отримання дозвільних документів

Для перепланування житла без втручання у несучі конструкції дозвіл не потрібний

Законом України від 12.02.2015 р. 191-VIII внесено зміни до ст. 100 та ст. 152 Житлового кодексу Української РСР.

Відповідно до змін, переобладнання та перепланування жилого будинку (приміщення) та приміщень приватного житлового фонду, які не передбачають втручання в несучі конструкції та/або інженерні системи загального користування, не потребують отримання документів, що дають право на їх виконання. Після завершення зазначених робіт введення об'єкта в експлуатацію не потребується.

Виконання робіт, внаслідок яких змінюється площа, кількість чи склад приміщень у будинках державного чи громадського житлового фонду, допускається за письмовою згодою наймодавця (орендодавця), якщо інше не передбачено договором найму (оренди).

Нагадаємо, що раніше переобладнання і перепланування житлового будинку (квартири), що належить громадянинові на праві приватної власності, проводилися лише з дозволу виконавчого комітету місцевої ради.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. На даний момент офіційно не опублікований.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»