• Посилання скопійовано

Розрахунки готівкою в Україні обмежать 20 тисячами доларів, але не раніше 2022 року

Розрахунки готівкою в Україні будуть обмежені 20 тисячами доларів, за прикладом Росії

Таку думку в 28 випуску подкастів на Finance.UA висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
За його словами, таке обмеження не може бути введене ні цього року, ні найближчі два-три роки - для цього в Україні недостатньо розвинуте користування безготівковими розрахунками.
"Що стосується, наприклад, наповнення країни терміналами для безготівкових розрахунків. Ми можемо зіставити, наприклад, з Польшею. Сьогодні у нас з допомогою платіжних карток здійснюється 8-9% операцій. У Польші ж таких купівель здійснюється 20%. Туди ми будемо рухатись. Так Польші знадобилось на це 10 років. Який 2013 рік? Заспокойтесь. Дай Бог до 2022 року в нас показник безготівкових розрахунків буде 20%. Треба рухатись, а зараз ми поки не рухаємось", - зазначив Охріменко.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»