• Посилання скопійовано

Затверджено перелік складних побутових товарів, для реалізації яких потрібен РРО

Сьогодні, 16 березня, Кабмін прийняв постанову «Про затвердження переліку груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій»

Затверджено перелік складних побутових товарів, для реалізації яких потрібен РРО

Про це повідомляє у соцмережі Facebook Дмитро Видолоб, член Комітету з питань регуляторної політики у Громадській раді при Державній регуляторній службі України.

Поки що текст постанови не оприлюднений. З проектом можна ознайомитися тут>>

Як зазначає Д. Вилолоб, після набрання постановою чинності майже 90% всіх видів непродовольчих товарів зможуть продаватися фізичними особами-підприємцями - платниками єдиного податку виключно з застосуванням касових апаратів та обов`язковою видачею фіскального чеку. 

"Ще вчора на робочій групі у Державній регуляторній службі за участю представників Мінекономрозвитку та зацікавлених організацій ми відстоювали максимально можливе скорочення цього переліку та домовилися про виключення з нього дуже великої кількості груп товарів, у тому числі всіх видів годинників, всіх недорогих периферійних електронних пристроїв, окулярів, колясок дитячих та багато інших товарних груп. При цьому до закінчення встановленого законом строку громадського обговорення проекту постанови залишалося ще 11 днів. Проте, нехтуючи обов`язковими регуляторними процедурами, уряд прийняв постанову з мінімальними змінами" - йдеться у повідомленні.

Як вбачається з супровідних документів, проект постанови не був погоджений Державною регуляторною службою України, що є обов`язковою умовою для прийняття будь-яких проектів регуляторних актів.

Це підтверджує і Голова ДРСУ Ксенія Ляпіна.

"Проект Постанови КМУ прийнятий з умовою редагування. ДРС поки НЕ погодила цей проект! Готуємо перелік товарів, яки, вважаємо, мають бути виключені зі списку", - зазначила вона.

При цьому К. Ляпіна звертає увагу розробника, що за попередніми оцінками альтернативного М-тесту вартість придбання і адміністрування РРО на рік коштуватиме приблизно 70000 грн. При застосуванні не скороченого переліку товарів попередня оцінка кількості суб'єктів, яких охоплює регулювання, приблизно 300 000. Тобто 21 мільярд гривень мають витратити дрібні торгівці на виконання цього регулювання!

Докладно позицію ДРСУ читайте тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»