• Посилання скопійовано

КОРО будемо застосовувати тільки у разі виходу з ладу РРО. Проект від Мінфіну

Мінфін оприлюднив проект наказу, який звільняє підприємців від щоденного вклеювання до КОРО фіскальних звітних чеків

КОРО будемо застосовувати тільки у разі виходу з ладу РРО. Проект від Мінфіну

Мінфін оприлюднив проект наказу «Про затвердження змін до Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, Порядку опломбування реєстраторів розрахункових операцій» (завантажити).

Текст змін можна переглянути тут (завантажити).

 

У чому суть?

Використання касових апаратів (РРО) є важливою умовою для детінізації економіки, легалізації фактично отриманих доходів, сплати податків до бюджету, збільшення податкових надходжень.

Наразі процес реєстрації РРО займає час, потребує підготовки в паперовому вигляді великої кількості документів та коштує гроші для підприємців. Для цього Мінфін напрацював зміни до наказу від 14.06.2016 р. №547, що:

  • спрощують реєстрацію РРО та порядок введення їх в експлуатацію; 
  • запроваджують механізм обміну інформацією в електронному вигляді при реєстрації та застосуванні РРО;
  • спрощують вимоги щодо ведення книги обліку розрахункових операцій (відміняється необхідність щоденного підклеювання звітних чеків).

 

Що це дає?

  • По-перше, спрощення використання касових апаратів (РРО).
  • По-друге, заощадження часу на для підприємців.
  • По-третє, зменшення коштів на використання РРО.

Докладно про зміни, запропоновані цим проектом наказу, розкажемо в окремому аналітичному матеріалі. Стежте за оновленням новин!

***

Нагадаємо, що 13 червня 2018 року Уряд схвалив рішення, які дозволять запровадити інноваційні підходи у сфері РРО. Про це ми розповідали тут.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»