• Посилання скопійовано

ДРС з МЕРТ напрацюють новий проект щодо обов'язкового застосування платіжних терміналів

18 грудня під час громадського обговорення ДРС та МЕРТ дійшли висновку, що потрібно напрацьовувати нове бачення з цього питання. ДРС не погодила поданий МЕРТ проект змін

ДРС з МЕРТ напрацюють новий проект щодо обов'язкового застосування платіжних терміналів

ДРС розповідає, що 18 грудня у них відбулося громадське обговорення проекту постанови КМУ «Про затвердження вимог до суб’єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)».

Участь у обговоренні взяли підприємці, представники ДРС, Мінекономрозвитку, НБУ, громадськості та ЗМІ.

Нещодавно ДРС відмовила у погодженні постанови, яку пропонувало Міністерство економічного розвитку та торгівлі, але дискусія на цьому не закінчилася і залишається необхідність у напрацюванні спільних тез між державними органами, бізнесом та громадськістю.

«Дві позиції стали основними причинами відмови ДРС у погодженні цього документу. Перша. Платіжні системи – це технічний прогрес та цифровізація. Все це, безумовно, входить у наше життя. Але, я переконана, що запроваджувати такі нововведення потрібно шляхом сприяння, а не примусу. Проектом постанови було запропоновано прямий шлях регуляторного примусу, тобто створення регуляторного навантаження для підприємництва. Хоч для частини бізнесу – це інвестиція. Ці суб’єкти господарювання використовують платіжні системи на вимогу ринку, а не тому, що їх зобов’язав Уряд. У цьому полягає принципова різниця.

Друга причина. Розробники, поряд з іншим, у меті запровадження цього документу зазначили скорочення готівкових коштів у обігу, що є правильною тезою. Але чи досягається це запропонованим шляхом?» – зазначила Голова ДРС Ксенія Ляпіна.

У ході палкої дискусії учасники обговорення прийшли до висновку, що потрібно напрацьовувати спільне бачення з цього питання.

***

Читайте також: Застосування платіжних терміналів буде обов’язковим для всіх суб’єктів господарювання: проект постанови КМУ

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»