• Посилання скопійовано

З 13 вересня діють косметичні правки до порядків застосування РРО та ПРРО

Мінфін наказом від 17.08.2022 №243 вніс зміни до порядків застосування РРО та ПРРО. Зокрема, до обовʼязків СГ додано зазначення цифрового значення штрихкоду акцизної марки (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкоголем. Ці зміни почали діяти з 13 вересня

З 13 вересня діють косметичні правки до порядків застосування РРО та ПРРО

Нагадаємо, що ще з 1 січня 2022 року СГ мають дотримуватися вимог пункту 11 статті 3 розділу ІІ Закону №265  в частині відображення (при роздрібній торгівлі алкогольними напоями) в розрахункових документам (чеках РРО/програмних РРО) такого реквізиту як цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер). Про це ми писали тут.

А взагалі  ще з 01.10.2021 року у фіскальному касовому чеку, які формуються всіма без виключення РРО/програмними РРО, мало б зазначатися цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої. Про це ми писали ось тут.

Проте в Порядки реєстрації РРО та ПРРО змін до 5 вересня 2022 року не вносилося. І ось наразі Мінфін своїм наказом №243 від 17.08.2022 р. привів їх у відповідність згаданим вимогам. Проте наказ набере чинності тільки з дня свого офіційного опублікування. 13 вересня Наказ було опубліковано в "Офіційному віснику". Відповідно з 13 вересня почали діяти зміни.

Так, в п. 4 розд. ІІІ Порядку №547 та абз. 11 п. 1 розд. IV Порядку №317 зʼявився оновлений обовʼязок для СГ при застосуванні РРО та ПРРО відповідно. 

Так, за новою редакцією норми, торговці мають проводити розрахункові операції через РРО для підакцизних товарів із використанням режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості, а також із зазначенням цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»