• Посилання скопійовано

Відсутність реквізитів акцизних марок призводить до штрафів під час перевірок ДПС

Відсутність реквізитів акцизних марок у фіскальних касових чеках, які формуються РРО при продажу алкоголю, призводить до створення СГ невідповідних розрахункових документів

Відсутність реквізитів акцизних марок призводить до штрафів під час перевірок ДПС

Головне управління ДПС у Київській області для забезпечення декларування суб’єктами господарювання реальних доходів від провадження господарської діяльності продовжує здійснення постійного контролю за дотриманням порядку проведення розрахунків суб’єктами господарювання під час роздрібної торгівлі пальним.

При цьому використовується інформація з різних джерел, як зовнішніх (доручення Уряду та Мінфіну, інформація від контролюючих органів, громадських організацій, суб’єктів господарювання та громадян), так і з внутрішніх (податкова звітність, система обліку даних реєстраторів розрахункових операцій тощо).

Так, співробітниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Київській області за результатами аналізу наявної податкової інформації встановлено випадки невідображення обов’язкового реквізиту – цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої при роздрібному продажу алкогольних напоїв у мережі автозаправних станцій на Київщині.

Відсутність реквізитів марок акцизного податку у фіскальних касових чеках, які формуються РРО при продажу алкогольних напоїв, призводить до створення суб’єктами господарювання невідповідних розрахункових документів, за що передбачено застосування штрафних/фінансових санкцій. 

Складеними актами фактичних перевірок задокументовано виявлені порушення. До суб’єкта господарювання у терміни, визначені законодавством, буде застосовано відповідні штрафні/фінансові санкції в сумі майже 780 тис. гривень. 

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»