• Посилання скопійовано

Держреєстраторів зобов'язали пояснювати населенню причини відмови в реєстрації

Міністр юстиції України Олена Лукаш підписала Наказ, згідно з яким держреєстратор зобов’язаний навести вичерпний перелік підстав, що стали причиною відмови ним в реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень

Держреєстраторів зобов'язали пояснювати населенню причини відмови в реєстрації

Пыдписано Наказ щодо внесення змін до Наказу Мін’юсту “Про затвердження форм рішень державного реєстратора прав на нерухоме майно та вимог до їх оформлення», згідно з яким державний реєстратор зобов’язаний навести вичерпний перелік підстав, що стали причиною відмови ним в державній реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

"Державний реєстратор повинен обов’язково повідомити вичерпні підстави відмови громадянину у реєстрації речових прав. Населення отримає інформацію про всі обставини відмови, що зменшить кількість повторних звернень до реєстраційних служб", - заявила Олена Лукаш.

За її словами, таким чином буде покладено край свавіллю чиновників, які могли безпідставно відмовляти громадянам.

Це дозволить заощадити кошти громадян, оскільки їм не потрібно буде під час кожного звернення до реєстраторів оплачувати свої послуги.

Виключний перелік підстав для відмови у реєстрації визначений Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Міністр юстиції попередила про персональну відповідальність державних реєстраторів щодо їх обов’язку зазначати вичерпний перелік підстав відмови у державній реєстрації.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»