• Посилання скопійовано

Бізнес-омбудсмен з середи починає приймати скарги від бізнесу

Офіс бізнес-омбудсмена з сьогоднішнього дня готовий почати приймати скарги від бізнесу на органи державної влади, повідомив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета

Бізнес-омбудсмен з середи починає приймати скарги від бізнесу

“З сьогоднішнього дня ми офіційно починаємо приймати скарги від бізнесу з приводу бізнес-клімату в Україні”, – сказав він на прес-конференції в Кабміні.

За його словами, офіс бізнес-омбудсмена буде складатися з 15 співробітників. У понеділок наглядову раду офісу затвердив регламент діяльності та критерії до прийнятих скаргами.

А.Шемета зазначив, що від приватного бізнесу будуть прийматися скарги тільки на дії держорганів, а не приватного бізнесу.

Він також додав, що офіс бізнес-омбудсмена – це досудовий орган і не буде розглядати спори, якщо вони паралельно розглядаються в судах. Будуть прийматися скарги на дії держорганів, які відбулися не більше одного року (термін давності оспорюваної події до 1 року).

А.Шемета зазначив, що бізнес, крім скарги в офіс бізнес-омбудсмена, повинен здійснити хоча б один адміністративний крок, тобто, хоча б оскаржити дію держоргану, подавши скаргу безпосередньо в цей же держорган.

Бізнес-омбудсмен додав, що його офіс буде заохочувати подачу скарг через інтернет.

За словами бізнес-омбудсмена, сьогодні (20 травня – ред.) кабмін планує розглянути питання про призначення двох його заступників Тетяни Короткої і Ярослави Григорчак.

Як повідомлялося, уряд України в листопаді 2014 вирішив створити раду бізнес-омбудсмена як свій постійно діючий консультативно-дорадчий орган. Основне його завдання – розгляд скарг бізнесу на дію чиновників, вироблення рекомендацій владі у сфері підприємництва. У грудні бізнес-омбудсменом був призначений екс-комісар ЄС з питань оподаткування, митних питань, статистики, аудиту та боротьби з шахрайством Альгірдас Шемета.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) пропонує законодавчо гарантувати бізнес-омбудсмена, його заступникам і співробітникам, безпосередньо розглядає скарги підприємців, недоторканність на весь термін їх перебування на посаді. Відповідна ініціатива міститься в проекті закону “Про заснування бізнес-омбудсмена”, розробленому Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»