• Посилання скопійовано

Підприємницька діяльність на території АТО: особливості проведення

ДФСУ роз'яснила нюанси проведення підприємницької діяльності на території Донецької області

ДФСУ у листі від від 17.09.2015 р. № 8774/Р/99-99-17-02-02-14 нагадали, що у зв’язку з проведенням АТО на території Донецької і Луганської областей платників податків із деяких територій, які знаходяться у стані збройного конфлікту, тимчасово обслуговуватимуть в інших податкових інспекціях зазначених областей.

Інформація щодо простою у деяких податкових інспекціях та зміни місця обслуговування платників постійно оновлюється на офіційному веб-порталі ДФСУ >>> 

На сьогодні для платників Донецької області забезпечено можливість сплачувати грошові зобов’язання на рахунки, відкриті у розрізі територіально-адміністративних одиниць Донецької області.

Реквізити бюджетних рахунків для сплати податків і зборів>>> 

Окрім того, листом ДФС від 07.07.2014 № 16042/7/99-99-19-03-02-17 платникам Донецької та Луганської областей надано можливість звернутись до податкового органу за своїм місцезнаходженням із заявою про продовження граничних термінів подання податкової звітності у зв’язку з неможливістю подання такої звітності внаслідок дії обставин непереборної сили.

Для осіб, які зареєстровані та переселилися з зони АТО в період її проведення, реєстрація фізособи – підприємця здійснюється за адресою тимчасового проживання.

Проведення реєстраційних дій щодо зміни місцезнаходження юридичних осіб та місця проживання фізосіб – підприємців, місцезнаходженням/місцем проживання яких є територія проведення АТО, здійснюється щодо юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців державними реєстраторами реєстраційних служб територіальних органів Міністерства юстиції України в областях та місті Києві.

 

Також податківці зауважують, що платники податків, у яких у зв’язку з проведенням заходів із подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України існує ймовірність несвоєчасної сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) або немає можливості їх сплатити, мають право на отримання відстрочення (розстрочення) таких грошових зобов’язань (податкового боргу)

Крім цього, податковий борг платника податків, що виник внаслідок обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин), може бути списаний як безнадійний. Для цього платник податків повинен звернутися до органу доходів і зборів за місцем обліку безнадійного податкового боргу та/або за місцем обліку такого платника з письмовою заявою. У такій заяві повинно бути зазначено суми податків та зборів, що підлягають списанню.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»