• Посилання скопійовано

Реєстрація юросіб та підприємців з Криму та зони АТО: тепер незалежно від їх місцезнаходження

Мін'юст врегулював відносини, пов’язані з держреєстрацією юросіб, фізосіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, в межах декількох адміністративно-територіальних одиниць

Реєстрація юросіб та підприємців з Криму та зони АТО: тепер незалежно від їх місцезнаходження

Міністерство юстиції наказом від 25.11.2016  р. №3359/5 встановило, що держреєстрація юросіб, фізосіб - підприємців та громадських формувань, які не мають статусу юрособи, місцезнаходженням/місцем проживання яких є:

- територія АР Крим, Севастополь,

- населені пункти, в яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження,

- населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях,

здійснюється незалежно від їх місцезнаходження/місця проживання в межах України.

Зверніть увагу! Зазначеним наказом скасовано дію наказу Мінюсту від 05.11.2014 р.  № 1849/5. А це означає, що з 12.12.2016 р. вже не діятиме заборона на проведення реєстраційних дій, пов’язаних зі зміною складу засновників (учасників) та керівника юридичної особи, місцезнаходженням якої є територія проведення АТО! 

При цьому ведення реєстраційних справ у паперовій формі щодо юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцезнаходженням/місцем проживання яких є АР Крим та м. Севастополь, забезпечує Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області.

А ведення реєстраційних справ у паперовій формі щодо юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцезнаходженням/місцем проживання яких є населені пункти, в яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях, забезпечують відповідно до компетенції Головне територіальне управління юстиції у Донецькій області та Головне територіальне управління юстиції у Луганській області.

Суб'єкти держреєстрації, у яких зберігаються документи, на підставі яких проведено реєстраційні дії щодо вищевказаних осіб, протягом 6 місяців з дня набрання чинності наказом повинні передати документи уповноваженим управлінням юстиції.

Наказ набере чинності через 10 днів з дня його офіційного опублікування. Готується до друку в "Офіційному віснику України" № 93 (02.12.2016).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»