• Посилання скопійовано

Класифікація діяльності з видобутку, виробництва і реалізації дорогоцінних металів і каміння за КВЕД ДК 009:2005

Лист Мінфіну від 19.01.2012 р. №31-08160-10-18/1122 «Щодо класифікації діяльності з видобутку, виробництва, реалізації дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння»

Відповідно до Закону від 04.11.2011 р. №4014 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності» (чинний з 01.01.2012 р.) платниками ЄП не можуть бути, зокрема, госпсуб’єкти, які здійснюють видобуток, виробництво, реалізацію дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, у т. ч. органогенного утворення.

Ст. 1 Закону від 18.11.97 р. №637/97-ВР «Про державне регулювання видобутку, виробництва і використання дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння та контроль за операціями з ними» надано визначення деяких термінів, серед яких: «дорогоцінні метали», «дорогоцінне каміння», «видобуток дорогоцінних металів», «афінаж дорогоцінних металів» тощо.

Відповідно до Закону №4014 у заяві госпсуб’єкта та свідоцтві платника ЄП зазначаються, зокрема, обрані фізособою-підприємцем види госпдіяльності згідно з КВЕД ДК 009:2005.

Відповідно до КВЕД ДК 009:2005 діяльність щодо видобутку дорогоцінних металів належить до підкласу 13.20.0 «Добування руд інших кольорових металів», а діяльність щодо видобутку дорогоцінного каміння — до підкласу 14.50.0 «Інші галузі добувної промисловості, не віднесені до інших групувань».

Діяльність щодо виробництва дорогоцінних металів належить до підкласу 27.41.0, що включає виробництво та афінаж необроблених дорогоцінних металів: золота, срібла, платини тощо; виробництво сплавів з дорогоцінних металів; виробництво напівфабрикатів з дорогоцінних металів; нанесення покриття зі срібла на недорогоцінні метали; нанесення покриття із золота на недорогоцінні метали та срібло; нанесення покриття з платини або металів платинової групи на золото, срібло та недорогоцінні метали.

При цьому цей підклас не включає:

— виробництво годинникових корпусів з дорогоцінних металів (клас 33.50);

— виробництво ювелірних виробів з дорогоцінних металів (клас 36.22).

Щодо сфери торгівлі дорогоцінними металами та дорогоцінним камінням у КВЕД ДК 009:2005 визначені:

— підклас 51.52.4 «Оптова торгівля золотом та іншими дорогоцінними металами»;

— підклас 51.56.0 «Оптова торгівля іншими проміжними продуктами», що включає оптову торгівлю коштовним камінням.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»