• Посилання скопійовано

Правила пожежної безпеки для об’єктів площею до 300 кв. м

Наказ МНСУ від 24.02.2012 р. №537 «Про затвердження Правил пожежної безпеки для об’єктів площею до 300 м2»

МНСУ затвердило Правила пожежної безпеки для об’єктів площею до 300 кв. м.

Ці Правила є обов’язковими для виконання усіма юридичними та фізичними особами — підприємцями незалежно від виду їх госпдіяльності та форм власності.

Правила встановлюють вимоги пожежної безпеки до об’єктів під час їх експлуатації. До таких об’єктів належать:

— об’єкти площею до 30 кв. м;

— об’єкти площею від 30 кв. м до 300 кв. м.

Дія цих Правил поширюється на об’єкти, що окремо розташовані або вбудовані (прибудовані) в інших будівлях та мають самостійний евакуаційний вихід назовні. Не поширюються ці Правила на об’єкти площею до 300 кв. м, які згідно з Порядком розподілу суб’єктів господарювання за ступенем ризику їх господарської діяльності для безпеки життя і здоров’я населення, навколишнього природного середовища щодо пожежної безпеки (постанова КМУ від 14.11.2007 р. №1324), віднесені до госпсуб’єктів із високим та середнім ступенями прийнятного ризику.

У зв’язку з цим Міністерство внесло зміни до Правил пожежної безпеки в Україні (наказ МНСУ від 19.10.2004 р. №126), відповідно до яких дія цих Правил не застосовується до об’єктів площею до 300 кв. м, за винятком тих, які згідно з Порядком розподілу госпсуб’єктів за ступенем ризику їх госпдіяльності для безпеки життя і здоров’я населення, навколишнього природного середовища щодо пожежної безпеки, затвердженим постановою КМУ від 14.11.2007 р. №1324, віднесені до госпсуб’єктів господарювання із високим і середнім ступенями прийнятного ризику (перелік яких розміщується на офіційному сайті Державної інспекції техногенної безпеки України).

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»