• Посилання скопійовано

За кожен гектар загиблих посівів уряд заплатить 125 гривень

Для компенсації втрат агровиробників від пересівання озимих культур уряд додатково виділить 300 млн гривень. За даними Міністерства аграрної політики, з розрахунку на гектар землі розмір компенсації становитиме 130 — 150 гривень.

За оцінкою відомства, пересівання сільгоспкультур треба провести на 3 — 3,5 млн га. Зараз аграрне відомство провадить роботу з розподілу компенсаційних коштів між постраждалими регіонами. До 20 квітня поточного року проводитиметься збір інформації від сільгоспвиробників зі всіх регіонів України про кількість площ, які потребують пересівання.

Після збору повної інформації з регіонів почнеться визначення суми дотацій на гектар кожного постраждалого господарства. Компенсацію, обіцяють в Мінагрополітики, отримає кожен виробник, який разом із відповідною районною комісією підтвердить факт загибелі озимини і потребу в пересіванні. До 15 травня компенсації, обіцяє перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий, буде надіслано товаровиробникам.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»