• Посилання скопійовано

В Україні подорожчають будматеріали

Витрати виробників будматеріалів можуть зрости через п′ятнадцятикратне дорожчання землі. Про це у коментарі для UBR.UA заявив голова наглядової ради Асоціації виробників будівельних матеріалів Іван Салій.

За його словами, проти збільшення нормативної оцінки землі з коефіцієнтом 15 виступають виробники будматеріалів. Експерт переконаний, що це збільшення спричинить пропорційне зростання плати за землю. «А для виробничих підприємств це істотні витрати...Будівельні підприємства утримують склади піску, щебеню, під’їзні шляхи — це все великі території. І їх не можна побудувати як офіси — вгору. Внаслідок цього, якщо раніше оплата за землю у собівартості продукції посідала, скажімо, 5%, тепер буде 15%», — пояснив він.

Крім того, це, на його думку, позначиться на цінах будматеріалів для кінцевого споживача.

Водночас експерт зазначив, що це може стимулювати місцеву владу відмовляти підприємству в укладенні договору оренди. «Адже у разі п′ятнадцятикратного збільшення оцінки сам податок на землю буде вищим за орендну плату, що вигідно місцевим радам», — вважає Салій.

Як повідомлялося, раніше у пресі з’явилася інформація про підготовку проекту постанови Кабміну про внесення змін до методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення і земель населених пунктів, розроблений Мінфіном.

Наталія Гризоглазова

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»