• Посилання скопійовано

Президент підписав Кримінальний процесуальний кодекс України

Кримінальний процесуальний кодекс України від 13.04.2012 р. №4651-VI (чинний через 6 місяців після його опублікування, тобто з 19.11.2012 року)

14 травня цього року В. Янукович підписав Кримінальний процесуальний кодекс України від 13.04.2012 р. №4651-VI (ухвалений Верховною Радою 13.04.2012 р.).

Майже одночасно ухвалено Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Кримінального процесуального кодексу України» від 13.04.2012 р. №4652-VI (див. нижче).

Для платників податків Кодекс містить як слушні, так і негативні положення.

Позитив – звужено компетенції органів податкової міліції з розслідування окремих злочинів, пов’язаних з несплатою податків. Зокрема з компетенції податкової міліції вилучено ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем), ст. 366 (службове підроблення) та ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу.

Серед негативу – позбавлення платників податків права оскаржувати в судовому порядку незаконність порушених проти них кримінальних справ. Стадія порушення кримінальної справи замінена на стадію внесення відомостей про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»