• Посилання скопійовано

Президент підписав закони

Підписано закон про внесення змін до ПКУ (проект 10224)

Президент України Віктор Янукович підписав закони:
• Закон №5064-VI «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та вибухонебезпечними матеріалами».
Цим Законом внесено зміни до Кримінального кодексу України, за якими злочини, передбачені частиною першою статті 263 Кодексу (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) належать до тяжких злочинів, а також встановлюється кримінальна відповідальність за незаконне виготовлення, переробку чи ремонт вогнепальної зброї або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв.
Законом також внесено зміни до Кримінально-процесуального кодексу України, якими встановлюється підслідність у таких справах.
• Закон №5083-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні».
Закон приводить Податковий кодекс України у відповідність до Конституції у частині перерозподілу повноважень між Президентом та Кабінетом Міністрів. Закон також доповнює Податковий кодекс новими положеннями, якими передбачається унормування правових, економічних та організаційних засад діяльності Державної податкової служби та податкової міліції.
• Закон №5085-VI «Про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух».
Закон покладає завдання щодо проведення обов’язкового технічного контролю та відомчої реєстрації транспортних засобів на уповноважені органи внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.

Джерело: Прес-служба Президента України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»