• Посилання скопійовано

Аналітики: урядовий бюджет - це додатковий PR-хід перед виборами

Вчора, 12 вересня, Кабмін затвердив держбюджет на 2013 рік, ухваливши проект закону, який незабаром передасть у Верховну Раду

На думку експертів, головний кошторис країни вийшов занадто оптимістичним.

"Такого зростання економіки не відбудеться, а відповідно не буде і доходів, на які розраховує уряд. Вже зрозуміло, що поточний план за доходами не буде виконаний. Про це свідчать негативні тенденції останніх місяців як щодо зниження бюджетних доходів, так і відносно погіршення економічної ситуації, - зазначає директор Центру "CASE-Україна" Дмитро Боярчук. - Бюджет, в якому обіцяють збереження стабільності та продовження розвитку, в той час як у всьому світі криза, це додатковий PR-хід перед виборами".

Генеральний директор Бюро економічних і соціальних досліджень Валерій Гладкий вважає дивними очікування уряду збільшити доходи бюджету за рахунок економічного зростання в умовах гальмування зростання промисловості, сільського господарства і припливу інвестицій. "Можна зараз написати що завгодно, з будь-якими цифрами, його все одно переглянуть", - додає він.

За словами експерта, буде краще, якщо бюджет схвалюватиметься вже після парламентських виборів, хоча в такому випадку існують ризики його неухвалення до початку нового бюджетного року.

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»