• Посилання скопійовано

Орендарі зможуть передавати свої права на оренду без переукладення договору з новим орендарем

Закон України «Про зміну нормативних актів щодо сприяння іпотечному кредитуванню» надає орендарям можливість передавати свої права на оренду без переукладення договору з новим орендарем

Як повідомляється, закон несе в собі позитивні зміни — до розробки цього нормативного акта у законодавстві не було передбачено можливості передачі прав оренди земельної ділянки. Згідно з нормами прийнятого закону, у певних випадках орендар зможе передавати своє право оренди земельної ділянки шляхом укладення договору про відчуження прав оренди.
За словами голови комітету з питань права URE Club, партнера юридичної компанії «ККД Консалтинг» Владислава Кисіля, цим законом запроваджуються також нові правила і новий механізм інвестування доступного житла, що забезпечують укладення між замовником і забудовником договорів купівлі-продажу майнових прав.
Так, згідно із зазначеним законом «У державному бюджеті на 2013 і подальші роки передбачаються витрати на компенсацію відсотків, що виплачуються банкам та/або іншим фінансовим установам за кредитами, отриманими громадянами на будівництво (реконструкцію) або придбання житла». На думку В. Кисіля, така норма покликана підвищити активність громадян у плані збільшення інвестицій у житло й стимулювати банківські структури брати участь в іпотечних програмах.

Джерело: Мінфін

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»