• Посилання скопійовано

ВРУ розгляне скасування ПДВ на внутрішні авіарейси до кінця 2019 року

ВРУ планує розглянути законопроект про ліквідацію нарахування ПДВ на внутрішні авіаперевезення до кінця року

ВРУ розгляне скасування ПДВ на внутрішні авіарейси до кінця 2019 року

Верховна Рада планує розглянути законопроект про ліквідацію нарахування ПДВ на внутрішні авіаперевезення до кінця року. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомив міністр, уряд розраховує, що законопроект буде прийнятий парламентом до кінця року.

«Ми запропонували прибрати ПДВ виключно для внутрішніх авіаперевезень. Тим більше, що це дивно виглядає, коли на міжнародних авіаперевезеннях ПДВ немає, а на внутрішніх нараховується. Ми розраховуємо на те, що до кінця року цей законопроект буде розглянутий у Верховній Раді і очікуємо підтримку парламентаріїв, щоб проголосували за це», – заявив Криклій.

За його словами, зараз авіаперевезення є найдорожчими в Україні.

«Є й інші проблеми в авіаперевезеннях, які ми теж будемо вирішувати. Але це не ПДВ», – додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбільший європейський лоукостер Ryanair запустить 42 нових маршруту з України. За словами комерційного директора компанії Девіда О'Брайана, нові маршрути запустять влітку 2020 року.

Також повідомлялося, що Ryanair запустить лоукост маршрут з Херсона у Краків. Старт рейсів запланований на 21 грудня. Він буде здійснюватися двічі на тиждень.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»