• Посилання скопійовано

Увага! Підписання закону про ринок землі заблоковане

У Раді зареєстровано проекти постанови ВРУ щодо скасування прийнятого законопроекту №2178-10

Увага! Підписання закону про ринок землі заблоковане

Нагадуємо, що 30 березня на вечірньому позачерговому засіданні депутати прийняли у ІІ читанні законопроект №2178-10 щодо введення з 1 липня 2021 року ринку землі. Що саме передбачає цей проект (на підставі інформації від ВРУ), ми писали тут

Проте сьогодні, 31 березня, на сайті ВРУ зареєстровано більше одного десятка проектів постанови ВРУ про скасування рішення про прийняття в цілому як закону проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення. Зокрема:

  • № 2178-10-П (автор - безпартійний депутат Поляков А.Е.);
  • № 2178-10-П1 (автор – безпартійний депутат Савчук О.В);
  • № 2178-10-П2 (автори – Тимошенко Ю.В., Іванченко В.Є.).
  • №2178-10 ПЗ   (автор Івченко В.Є.)
  • №2178-10-П4 (автор Кириленко І.Г., Івченко В.Є. )  

Наразі є тільки текст проекту №2178-10 П. За пояснювальною запискою до нього, під час ухвалення Парламентом зазначеного рішення було допущено порушення низки вимог Конституції України та Регламенту ВРУ щодо процедури прийняття законів. А саме:

  • головним комітетом не підготовлено додаткової порівняльної таблиці з урахуванням пропозицій (поправок) народних депутатів України, які не були включені до порівняльної таблиці законопроекту, що пропонується головним комітетом для прийняття у другому читанні- під час розгляду законопроекту  №2178-10 від 10.10.2019 р.;
  • під час пленарного засідання 31 березня 2020 року народними депутатами України було висловлено ряд зауважень до змісту законопроекту, однак в порушення норм Регламенту, зазначені зауваження були проігноровані Головою ВРУ та законопроект був поставлений на голосування в цілому.

Таким чином, голова Ради Дмитро Разумков не може підписати даний проект Закону та передати його на підпис Президентові до розгляду проектів постанов у сесійній залі. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»