• Посилання скопійовано

Держархбудінспекція роз'яснила питання про документальний дозвіл на будівельні роботи та про відповідальність за самовільне будівництво

Листи Держархбудінспекції від 30.08.2011 р. №40-16-2364 і №40-19-5376

Держархбудінспекція надала роз'яснення щодо:
— документа, який надає замовникові (фізособі) право на виконання будівельних робіт з реконструкції житлового приміщення (квартири у багатоповерховому будинку) (лист від 30.08.2011 р. №40-16-2364);
— порядку прийняття в експлуатацію самовільно побудованого садового будинку та розмірів штрафів (лист від 30.07.2012 р. №40-19-5376).
У першому листі наголошується, що проектувальник та замовник згідно з державними будівельними нормами і стандартами відповідно до законодавства визначають категорію складності (архітектурної і технічної) об'єкта будівництва, залежно від якої визначається документ, що дає право на виконання будівельних робіт.
У другому листі наголошується, що Держархбудінспекція та її територіальні органи не уповноважені розглядати справи за правопорушення, передбачені ст. 97 КупАП (самовільне будівництво).
Разом з тим, ч. 1 ст. 96 КупАП передбачає відповідальність громадян за порушення вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил і затверджених проектних рішень під час нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту об'єктів або споруд у вигляді штрафу в розмірі від 10 до 50 н.м.д.г.
На сьогодні чинним законодавством, що регулює відносини у сфері містобудівної діяльності, не передбачено пільг зі сплати штрафу за порушення у зазначеній сфері.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»