• Посилання скопійовано

Для аутсорсингу та аутстафінгу дозвіл не потрібен

Якщо іноземна компанія буде зацікавлена у співпраці з українськими аутсорсерами, то спеціального дозволу для такої співпраці від Держслужби зайнятості отримувати не потрібно

Для аутсорсингу та аутстафінгу дозвіл не потрібен

Законом України «Про зайнятість населення» встановлено, що діяльність суб’єктів господарювання-роботодавців, які наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця на умовах трудових договорів, здійснюється на підставі дозволу, виданого Державною службою зайнятості.

Служба зайнятості підтвердила свою раніше висвітлену позицію, що вимога щодо отримання дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця (іншими словами – аутстафінгу) розповсюджується виключно на суб’єктів господарювання-роботодавців, які є резидентами України.

Тобто, якщо іноземна компанія буде зацікавлена у співпраці з українськими аутсорсерами (це, переважно, програмісти, дизайнери, бухгалтера, юристи, фінансисти, маркетологи (рекламісти)), то спеціального дозволу для такої співпраці від Державної служби зайнятості України отримувати не потрібно.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»