• Посилання скопійовано

Порядок ведення Реєстру державної системи сертифікації

Мінекономрозвитку затвердило Порядок, який установлює процедуру ведення Реєстру державної системи сертифікації

Порядок ведення Реєстру державної системи сертифікації

Мінекономрозвитку Наказом від 20.07.2016 р. №1195 затвердило  Порядок, який  установлює процедуру ведення Реєстру державної системи сертифікації (далі - Реєстр), а також надання інформації з нього.

Відповідно до цього порядку, Реєстр - це база даних, що містить відомості про:

1) органи із сертифікації, які призначені в державній системі сертифікації на виконання робіт із сертифікації продукції (далі - ОС);

2) органи із сертифікації, які призначені в державній системі сертифікації на виконання робіт із сертифікації продукції за схемою (моделлю) з сертифікацією або оцінкою систем управління (далі - ОССУ);

3) прийняті ОС та ОССУ рішення щодо видачі, відмови у видачі, анулювання, призупинення дії сертифікатів відповідності на продукцію, сертифікатів на системи управління, свідоцтв про визнання відповідності та атестатів виробництв (далі - прийняті ОС та ОССУ рішення).

Ведення Реєстру покладається на Мінекономрозвитку. 

Інформація з Реєстру на письмові звернення держорганів, фізичних і юридичних осіб та громадських об'єднань надається Мінекономрозвитку в письмовому вигляді. 

Реєстр ведеться державною мовою.

Крім того, Наказом №1195 затверджено  Порядок присвоєння органами із сертифікації виданим ними сертифікатам відповідності та свідоцтвам про визнання відповідності реєстраційних номерів та  Вимоги до змісту інформації про прийняті органами із сертифікації рішення щодо видачі, відмови у видачі, анулювання, призупинення дії сертифікатів відповідності чи свідоцтв про визнання відповідності, яка подається для включення до Реєстру державної системи сертифікації.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»